Som många redan vet har vår fantastiska visningslokal så tragiskt brunnit ner till grunden. Bilderna ligger kvar här som ett minne och styrelsen i Hedemora Hantverk och Design i samarbete med Hedemora kommun och Hedemora kommunfastigheter letar efter en lösning gällande möjligheterna att hitta lokal för att återigen kunna visa Hedemoras stolta möbeltraditioner. Lokalen kommer inte att byggas upp igen, utan man får hitta andra möjligheter. 

 

Den 27 april kunde vi slå upp dörrarna och inviga visningslokalen i lagerlokalen i f d Artekfabriken, Callerholmsgatan 3. Jonas Lindblad förrättade invigningen. Han känner Artek mycket väl eftersom han varit Arteks svenske representant i många år.

Inget blir något om man inte tror på varandra och kan samarbeta. Så har det varit i alla tider och så är det fortfarande. Jonas var en av de första som trodde på Hantverk och design och som har varit vår rådgivare och hjälpt oss med bl a forskningen.

I visningslokalen kan man se möbler från möbeltillverkningen i Hedemora (1946-1956), möbeldelar, information om Alvar Aalto, ritningarna till Hedemora Konditori av Aino Aalto – beställda av Ernst Sundh 1946 mm.

 

 

I Sverige finns endast 2 Aalto-objekt bevarade och det är V-Dala nation i Uppsala, Aaltohuset i Avesta. Nu finns det ett 3:e – visningslokalen med en modell av utställningspaviljongen i Sveaparken som byggdes till Hedemora stads 500-årsjubileum 1946 och som revs när firandet var över. Modellen är byggd av Sture Bylén – Hedemoras modellbyggmästare.

Visningslokalen kommer att vara öppen under tiden 1 maj-30 september för förhandsbokade grupper. Följande priser gäller för guidade visningar:

2-5 personer 500:-/grupp

5-10 personer 700:-/grupp

Flera än 10 personer enligt överenskommelse

Förfrågningar om visning kan ske här på vår hemsida eller per e-post till a-m@matsbons.se eller per telefon 070-5102994.

Välkomna!

Senaste kommentarer

08.03 | 13:18

Hej Anders! Vad roligt att höra om din morfar! Det går att ordna en bok, s...

05.03 | 13:13

Hej! Har gamla brev från min morfar Per-Olof Persson från Mom, Kungsgårde...

29.01 | 14:21

Där i Sveasalen bodde min farfar Oskar Broberg med sin hustru Ingeborg oc...

25.01 | 15:27

Hej Bengt! Jätteroligt att höra om din morfar, hans utbildning och arb...